Treningsøkt i sykepleieruniform

Processed with VSCO with b1 presetProcessed with VSCO with b1 preset

Det regner og tordner. Jeg elsker det. Ikke misforstå meg, for jeg har absolutt ikke vært en som ikke har nytt det fine været vi har hatt. Det har vært super deilig å kunne gå med mindre klær, kunne sitte ute på kveldene uten og fryse. Ikke minst har jeg elsket den brunfargen jeg har fått. Den gikk over all forventning, men så har jeg vært 3 uker i Tanzania så hadde vel blitt ganske skuffet om jeg ikke ble brun. Denne sommeren har vært fantastisk. 

Denne sommeren har også bringt med seg problemstillinger som jeg sjeldent har stått overfor. Jeg har klaget på at det har vært så vamt at jeg nesten ikke har orket å gå ut av huset. Klaget for at jobben har vært tyngre å gjennomføre når svetten renner innafor buksen. Du kan selv prøve å jobbe i så stekende varme, med uniform, og løpende rundt til pasienter som trenger hjelp til stell eller komme seg på do. Det er absolutt ikke en del av jobben som jeg hater, men varmen har gjort det mye tyngre det er mye tyngre enn det hadde trengt å være. Det blir som en ganske hard treningsøkt, i sykepleieruniform, hvor det ikke er de beste forutsetningene for god luft. De fleste hadde ikke meldt seg frivillige til det.

Jorden har også veldig godt av at det kommer litt vann nå. Bøndene har slitt masse fordi det har vært for lite vann. Det finnes vel knapt grønt gress noe sted etter vanningsforbud. Ikke kan man grille på sene sommerkvelder lenger, heller. 

Jeg tenker også på de stakkars folkene som har stått midt i diverse branner som tørken har gjort så mye verre. Branner som kanskje ikke hadde oppstått om det hadde regnet litt mer. Ikke-kontrollerte flammer har sjeldent vært noe positivt, så det kan ikke ha vært lett for dem. 

Dette er noen av grunnene til at jeg synes det er helt greit at det regner litt i dag. I tillegg synes jeg det er litt fint å ha en unnskyldning for å sitte inne og gjøre ikke noe, har ikke vært så altfor mange av de dette året.,

Vondt overalt

Hele kroppen gjør vondt. Bena er spesielt vonde etter dagvakten. Livet som sykepleier på sykehus er bra, men hardt. Vi gjør ikke mye annet enn å gå frem og tilbake på harde gulv. Du kan si hva du vil om gode sko, for det har jeg investert i, men føttene verker like mye i dag uansett. 

Det verste med å ha så vondt, er at jeg måtte avlyse treningen i dag. Det er virkelig noe av det siste jeg ville, men var helt nødvendig. Når jeg nesten ikke orker å gå på bena ned til kjøkkenet, så er muligheten for at jeg klarer å gå på mølla ganske liten. Med så mye jobbing som jeg har fremover, synes jeg uansett at jeg fortjener litt pause. Det får heller bli litt egentrening av rygg og kjernemuskulatur her hjemme. Det er spesielt viktig for en som har hatt ryggproblemer. 

Dagen har vært veldig fin. Det er ganske digg å jobbe dagvakt. Da er man ferdig på jobb i tide til å ha en del igjen av dagen, samtidig som man har gjort noe veldig positivt. Kveldsvakt er verre. Da sover jeg gjerne til rundt 10, også er det bare 4 timer igjen av dagen før jeg må bevege meg mot jobb. De dagene får jeg gjort så utrolig lite produktivt, noe som egentlig er ganske kjipt.

En annen ting som er litt trist er at jeg ikke fikk filmet i går, noe som betyr at det ikke blir noen videoblogg i dag. Da jeg satt meg ned for å filme, var ingenting av utstyret i orden. Jeg prøvde både kamera med, og uten, stativ og iphone med, og uten, selfiestang. Enten hadde jeg ikke noe sted å ha det, eller så var det halvveis ødelagt. Utrolig kjedelig ettersom jeg hadde sett skikkelig frem til å dele en video med dere i dag. Det får heller bli neste uke, så kan jeg forberede litt mer til da. Kanskje jeg kan få til enda en challenge før den tid…? Vi får se, noe blir det i hvert fall neste uke. Så det kan dere se frem til.

Blod på tann

Hei, hvordan går det med dere?

Jeg har det ganske fint i dag. Litt kjedelig at jeg kjenner en forkjølelse komme snikende, men håper den er kortvarig. De neste to ukene blir veldig tunge med tanke på jobb, så det absolutt siste jeg trenger er sykdom. 

Denne uken starter med kveldsvakt, noe som betyr at jeg starter klokken tre. Da har jeg noen timer på meg til å gjøre akkurat det jeg vil før jeg må komme meg avgårde. På flyet i går begynte jeg å legge planer for en video jeg har lyst til å lage. Etter challengen forrige uke (som du kan se her) fikk jeg blod på tann. Hele prosessen med filming og redigering var så gøy, at det har jeg veldig lyst til å gjøre igjen. Jeg vet av egen erfaring at jeg elsker innslag av videoer på blogger, og tenker at da må det jo være flere som liker det også. 

Planen er å filme i dag, før jeg drar på jobb, også helst begynne med redigeringen også. Jeg ønsker egentlig å legge ut en video i uka, hvis det lar seg gjøre. Siden forrige ble postet på en tirsdag, så virker det som en naturlig dag å gjøre det på. En sånn liten treat i starten av uken. Problemet nå er at jeg har vært opptatt hele helgen, som jo egentlig er da jeg har tid til å gjøre sånt. Jeg jobber 80% på sykehuset, så å få tid midt inni alt kjenner jeg kan bli litt vanskelig. Spesielt denne uken. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for å få ut videoen i morgen, men om det blir senere så får dere beskjed. 

Jeg ønsker også å gi dere det dere ønsker. Det finnes helt sikkert nesten like mange forslag som det gjør mennesker som leser denne bloggen. Det er derfor bare å legge igjen en kommentar på hva dere ønsker av videoer. Det kan være hva som helst – challenges, hverdagsvlogg, prate om forskjellige temaer… Det er bare å rope ut om dere har noen ideer. 

En sein kveld og ustabilt vær

Dagen startet med pannekaker med nugatti og ferske jordbær til brunch. Eller, klokken var nesten to på dagen så noen ville kanskje kalt det en litt sen lunsj. Godt var det uansett. 

Det har vært en skikkelig typisk dagen derpå, hvor tiden har gått kjempe fort – mest fordi vi ikke har gjort noen ting. Jeg tror jeg kom meg ut av sengen rundt klokken ett. Etter det ble det to timer med gamle kardashian episoder og pizza til middag.

Jeg reflekterer over at jeg satt stuptrøtt på flyplassen i Oslo på fredag da jeg skulle hit, og jeg er like trøtt i dag. Kanskje enda litt verre til og med. Søvn har det ikke akkurat vært overskudd av denne helgen, men det tyder også på at det var en bra helg. 

Kvelden i går var fantastisk koselig. På kvelden dro vi til noen venner av Helene og kjæresten, for å grille. Det ble pølser med sprøstekt løk og potetsalat. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men sjeldent har grillpølser smakt så godt. Deretter tok vi turen til en hjemmefest hos en annen venn av dem. Været var så uforutsigbart som det er mulig at det kan bli. På de 10 minuttene det tok å gå til festen, regnet det to ganger. Det ble heller ikke noe bedre utover kvelden. Da vi kom frem satt alle ute på verandaen. Det var en skikkelig varm dag i går, så eneste muligheten for å få noe luft på kvelden var ved å sitte ute. I løpet av de neste timene regnet det sikkert 5 ganger til. Det ble 5 ganger hvor hele festen flyttet seg fra ute til inne, også tilbake igjen da det roet seg. Litt stress, men absolutt verdt å få den luften da det var mulighet for det.

Jeg aner ikke når vi var i seng, men trøttheten i dag tyder på at det ble sent. Alt jeg husker er at jeg var veldig trøtt, og at jeg ble skikkelig irritert da taxisjåføren skulle tulle med oss og kjørte litt bortover hver gang vi nærmet oss bilen. En skikkelig vellykket kveld ble det i hvert fall. I tillegg var det kjempe deilig å komme seg litt bort i helgen, om det så bare var en kort tur. Det har vært en lang uke, så en skikkelig avkobling var helt klart det jeg trengte.

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen, flyet går om en time. Heldigvis er det internett her, så da får jeg både lastet ned alle spillelistene mine på Spotify, som plutselig hadde forsvunnet, og jeg får skrevet litt til dere. Tiden går mye fortere når jeg skriver. På en så liten flyplass som dette er, går det heilt greit om tiden går litt fort. Det er å foretrekke.

Nå skal jeg prøve å finne et sted jeg kan lade telefonen min. Den har ikke så altfor mye strøm igjen, og det hadde vært veldig kjipt å gå tom midt oppe i luften.

Vi snakkes i morgen da (om ikke det skjer noe veldig interessant som jeg bare MÅ skrive om når jeg kommer hjem i kveld. Mest sannsynlig ikke).

Ha en fin kveld!

Salg på deksler

Reklame | Annonselenker Ideal of sweden

Hei dere, nå skal jeg komme med et lite tips. Jeg har tidligere fortalt hvor godt jeg liker dekslene fra «Ideal of sweden». Jeg har selv et deksel derfra, det har også veldig mange av venninnene mine.

Det som nå er så flott er at i dag, søndag, har ideal of sweden salg! De har nemlig 2 for 1. Dette betyr i praksis at hvis du kjøper to deksler, så får du det billigste gratis. Men husk at det bare gjelder ut dagen i dag, så du må være rask for å ikke gå glipp av det. Jeg skal selv handle to nye deksler i dag, for å dra nytte av tilbudet.

Ideal of sweden har noe for alle. De har noe for den lekne som elsker farger, og noe som den som liker de enkle og classy. Bare ta en titt innom.

Klikk her for å komme rett til nettsiden.

Under har jeg kommet opp med fire av de jeg vurderer å kjøpe. Bare klikk på linken så kommer du rett til produktet. Jeg har iPhone 8 pluss, men du finner deksler til alle type telefoner og modeller.

Mosaic 1 Her / blomster 2 Her / vannmelon 3 Her / hvit med gull 4 Her

Dagens treningsøkt

I dag har det vært så herlig! Jeg hørte at det regner i Oslo, det gjør det ikke her! Det har vært over 30 grader og stekende sol hele dagen, så vi bestemte oss for å dra for å bade. 

Det ble meg, Helene og to stykker som hun kjenner herfra. Etterhvert kom kjærestene deres også. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt nervøs for å komme hit og møte så mange nye folk. Det er alltid litt skummelt å være den eneste som ikke kjenner noen. Det kan gå begge veier, men har heldigvis gått kjempe bra her. Selv om jeg møtte disse folkene for første gang i dag, ble det skikkelig hyggelig. De var kjempe lett å være sammen med, og snakke med. Jeg følte meg godt tatt i mot fra jeg hilste på hun første i bilen. 

Det var ei som hadde vært der vi skulle før, så hun viste vei. Resten av oss hadde vel en ide om at vi skulle parkere bilen et sted, for så å gå en kort vei til vannet. Det viste seg å være flere minutter å gå, i oppoverbakke, i 30 varmegrader. Fy søren som jeg pustet og peste på vei opp. Det kommer mye av den dårlige kondisen, men jeg skylder litt på allergier også. De gjør meg ganske tett i perioder. Jeg fikk meg i hvert fall en veldig kort treningsøkt i dag, det er jo aldri negativt. 

Da vi endelig kom frem, så var det ganske verdt det. Det var en utrolig fin plass, med ikke så altfor mange folk. Vi var vel alle litt stresset for at det skulle være stappet på en dag som denne, men heldigvis ikke. Det ble noen timer med bading i fantastisk vann, før vi vendte snuten hjemover. 

Nå har jeg akkurat kommet ut av dusjen, og burde egentlig sminke meg snart. Vi skal videre, til noen av dem vi var med i dag, for å grille. Deretter blir det en tur bort på et vors og kanskje byen senere i kveld. 

Håper dere får en fantastisk kveld, uansett om dere har regn eller sol!

Litt alenetid igjen

Om jeg fikk sjokk da jeg skulle skru av flymodus i går! Jeg som var så sikker på at det siste jeg gjorde før jeg lukket øynene, var å sette mobilen i flymodus. Neida, den sto på «ikke forstyrr». Må ha vært så trøtt at jeg ikke helt fikk med meg hva jeg gjorde. Synes i hvert fall det var sykt flaut der og da, men heldigvis ingen andre som så det. Ikke at jeg egentlig tror de hadde brydd seg uansett…

Flyturen gikk veldig greit. Jeg satt med øynene lukket fra vi lettet og til vi landet. Sovnet kanskje litt innimellom der også, tiden gikk i hvert fall ganske fort. Mens jeg satt der reflekterte jeg over at det var ganske deilig å fly alene igjen. Bare meg selv å passe på. Samtidig som jeg nesten ikke har hatt noe egentid på 4 uker, så 2-3 timer alene var veldig deilig. Begynner faktisk å bli redd for at jeg kommer til å være singel evig, så godt som jeg liker mitt eget selskap. Hvordan skal jeg klare å legge bort all denne friheten, for å prioritere noen andre igjen. Det må være en veldig spesiell person som kan få meg til å gjøre det.

Nå er jeg fremme hos Helene og kjæresten. Det er morgenen, og jeg er den eneste som er våken.

De har flyttet inn i ny leilighet siden jeg besøkte sist. Den er kjempe fin, egentlig akkurat noe sånt jeg kunne tenkt meg når jeg flytter ut. Det er perfekt størrelse, eget soverom, kjempe fint bad. Blir inspirert til å spare til egenkapital når jeg er her.

Kvelden i går var kjempe hyggelig. Vi spiste taco, hørte på musikk og pratet. Selv om jeg prøver å leve litt sunnere for tiden, har jeg innsett at det kanskje bare er å legge bort her. Jeg tenker også at det er greit å skeie ut litt i helgene, bare det ikke blir for mye (jeg satser på at det blir alt for mye denne helgen).

Litt kjipt å være eneste som er våken nå. Det var et sykt ekkelt mareritt som vekket meg, så det blir nok ikke noe mer søvn på meg. Haha mareritt… føles som jeg går på barneskolen igjen når jeg skriver det. Men, jeg drømte at begge søsknene mine døde og det føltes veldig ekte, så da må det være lov å være litt freaked out.

Siden jeg ikke får sove, får jeg heller spille litt candy crush før de våkner. Er ikke så gæli det heller.

Vi snakkes senere da!

Turen går til Trondheim

To timer før flyet gikk, satt jeg i sengen og så på Netflix. Det skal sies at jeg sluttet å se på Netflix da jeg så hva klokken var. Jeg hadde fortsatt ikke begynt å pakke, så tiden var litt knapp.

Det tok meg et kvarter å pakke. Mest fordi jeg bare hadde et kvarter til jeg måtte dra. Det som ble med, ble med, mens det som ligger hjemme får jeg klare meg uten. Det føles som jeg har glemt noe, gjør det ikke alltid det..? Men pengene, billetten og klærne er med, så da regner jeg med at det går bra.

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen, på riktig gate, og venter bare på at noe skal skje. Det er en time til flyet går.

Haha jeg er virkelig så tom i hodet at det eneste jeg klarer er å stirre tomt ut i luften. Å skrive dette innlegget tar all konsentrasjonen jeg har, pluss litt til. Jeg skal derfor legge fra meg telefonen nå, og stirre litt mer ut i luften. Ville bare titte innom en kjapp tur før jeg reiser. Mest sannsynlig får jeg ikke tid til å skrive så veldig mye denne helgen.

Uansett når, så snakkes vi senere i hvert fall.

Denne gangen er jeg motivert

Jeg dro på trening i kveld. Helt alene. Jeg gjennomførte planen, selv om jeg hadde alle muligheter til å droppe det. Det var ingen som pushet meg. Nora er syk, så hun kunne ikke bli med. Middagen var ferdig suuper sent. Jeg fikk derfor ikke dratt på trening før 21, så å skylde på at det ikke ble tid, hadde vært enkelt. Men nei, det gjorde jeg ikke. Alle dårlige unnskyldninger ble lagt til side, og jeg gjennomførte økten alene.

Det ble ingen lang økt. Jeg fikk syke kramper i lårene, slik som jeg alltid får når jeg ikke har trent på lenge. Det er så ille at jeg ikke kan gå i trappen eller plukke opp telefonen min fra gulvet, uten at det gjør vondt. Jeg måtte derfor avslutte tidligere enn jeg hadde tenkt, men hey! Jeg slo i hvert fall alle som sitter i sofaen.

Et lite «her ligger jeg på gulvet og kommer meg ikke opp på grunn av kramper i beina samtidig som jeg prøver å se bra ut på bildet» bilde.

I tillegg var denne økten bra for å vise meg selv at jeg er seriøs på denne forandringen. Jeg er villig til å jobbe for det, og jeg er motivert. Om jeg og Nora holder det gående slik som vi tenker, kan dette bli skikkelig bra. Det er en god følelse, samtidig som jeg vet at det kommer til å føre med seg mye godt.

Nå skal jeg ta en velfortjent pause foran TV-en før jeg legger meg. Siste dag på jobb for denne uken, i morgen. Så er det bare å pakke og sette seg på flyet. Da er neste stopp Trondheim!

Om et år er dette bare muskler! Haha neida, joda…

Litt bedre for hver dag

Photo by rawpixel on Unsplash I Sorry, er skikkelig uorginal med bildene. Det skal bli bedre igjen, jeg lover

 

Dagen i dag har gått bedre enn dagen i går. I går var jeg så lei på slutten av dagen. Jeg hadde null krefter og alt føltes rett og slett bare håpløst. I dag har motet kommet tilbake. Jeg hadde min 2. ansvarsvakt som sykepleier og det gikk litt bedre enn min første, som var på tirsdag. Jeg går med hjertet i halsen hele dagen og hjernen er så ferdig på slutten at jeg nesten ikke vet hva som er opp eller ned, men samtidig føles det nyttig det jeg gjør. Jeg har et viktig arbeid. Eneste grunnen til at jeg stresser så mye, er fordi jeg bryr meg om å gjøre en bra jobb. Det er jo egentlig bare positivt. Alt jeg ønsker er å gjøre en så bra jobb som mulig, slik at pasientene skal ha en så fin dag som mulig. 

Det er mange som har det virkelig kjipt på sykehuset. Mitt mål er å gjøre dagen deres litt bedre. Jeg ønsker å gi dem et smil og en følelse av å bli ivaretatt. Jeg ønsker at de kan legge seg på kvelden og føle seg trygge på at vi passer på.

Ting har føltes utrolig stressende i dag, men det håper jeg kommer seg når jeg blir tryggere i jobben. Foreløpig må jeg stille spørsmål hvert 10. minutt, jeg glemmer ting jeg må gjøre og rutinene er langt ifra inne. Etterhvert håper jeg alt dette vil bli bedre. Jeg håper jeg får mer kontroll, blir sikrere på meg selv i den jobben jeg gjør også håper jeg pulsen etterhvert kan senke seg litt når jeg er på jobb. Jeg orker faktisk ikke å konstant være så stresset. 

Nå skal jeg slappe av litt, nyte at det er en dag til helg, også kanskje jeg må pakke litt. I morgen reiser jeg til Trondheim for å besøke Helene. Det blir koselig! 

Vi snakkes!