Det er helt sykt

Skrekkblandet fryd. Det er det jeg føler nå. I dag har vi levert bachelor, fristen har gått ut (for lengst), og det er ingen vei tilbake. Altså JEG levere en bachelor?! Det er jo helt sinnsykt å tenke på. Jeg er en ferdig utdannet sykepleier (så lenge vi består bacheloren, selvfølgelig). Jeg kan få meg en jobb og jobbe som det helt til jeg pensjonerer meg. Herregud, jeg vet faktisk ikke om jeg skal gråte eller le, eller danse. 

Vi dro ut alle jentene og spiste lunsj på casa mia i dag. Det var utrolig koselig, og virkelig et must. Vi har kommet igjennom hele denne perioden sammen. Ja, vi har vært på forskjellige grupper, vi har nesten ikke sett hverandre siden vi kom hjem fra Afrika og vi skriver helt forskjellige oppgaver, men jeg føler allikevel at vi har stått sammen for å komme oss igjennom dette. Det hele startet med Tanga, og utveksling, og der er det i hvert fall ingen tvil om at vi var sammen om det. Huff, får nesten tårer i øynene av å tenke tilbake på alt vi opplevde på den tiden, hva vi gikk igjennom og alle menneskene vi møtte. Det var virkelig helt fantastisk.

Jeg har så mange gode minner, og disse tre årene vil for alltid være en stor del av livet mitt. Det var dette som fikk meg videre, fikk meg ut i verden, og gjorde meg klar for voksenverden. Voksen er jeg langt ifra, men begynner å nærme meg noe som kan minne litt om det i hvert fall. Nå venter en spennende tid med voksenjobb og voksenansvar. 

Men før jeg orker å tenke på det, skal det feires! 

Bachelorlunsj og jobbmotivasjon

Processed with VSCO with g3 preset

Hei alle sammen!

Om 1 time og 45 minutter er det over. Kl 11 skal bacheloren leveres, og alt vi har jobbet for i så mange uker, kan endelig feires! Det kommer til å bli en bachelorspesial på bloggen i dag. Siden det er det hele dagen min kommer til å dreie seg om. 

Jeg klarer ikke slappe av helt før fristen går ut og oppgaven er levert, på ordentlig. Alt jeg kan tenke på nå er hva som kunne bli gjort bedre, og at jeg håper alt går bra. Jeg er livredd for å stryke, og dermed ikke få autorisasjonen min. Selv om det skal helt ekstremt mye til for å stryke på en bachelor, er det jo faktisk en mulighet, og det stresser meg. Tenk om vi blir tatt på noe så teit som plagiat eller at vi har misforstått oppgaven helt (Noe vi jo absolutt ikke kan ha gjort etter tilbakemeldingene fra veileder). Nei, nå får jeg bare vente og se, jeg har en tendens til å krisetenke, og det fører ingenting godt med seg. Planen i dag er lunsj på casa mia klokken 11, da skal jeg feire med alle jentene at vi er ferdige. Så har i hvert fall jeg og Ingri Malene planer om å feste litt på kvelden, kanskje vi får med oss noen andre også. Det blir kjempe koselig, og jeg gleder meg skikkelig! 

Når jeg ser på livet mitt fremover, så ser det helt tomt ut i hodet mitt. Jeg ser en tidslinje som ikke inneholder noen ting, unntatt 3 uker med ferie i juli. Det er kjempe rart! Når jeg har hatt ferier tidligere, har jeg alltid visst at jeg skulle tilbake på skolen, enten om det var om en uke eller to måneder. Sommerferie, og andre ferier, brukte jeg derfor på å gjøre akkurat det jeg ville, slik at jeg skulle være klar når skolen startet igjen. Jeg elsker fri og ferier, men ikke resten av livet. Jeg er derfor veldig motivert for å jobbe så mye som mulig fremover nå, slik at jeg har noe produktivt å gjøre. Det er ingen andre som tar ansvar for å fylle dagene mine lenger, og gjør jeg ikke noe selv, kan jeg faktisk gå og råtne inne i dette huset for alltid, det vil jeg ikke. Jeg har heller aldri vært fattigere enn det jeg er nå, så penger er en stooor motivasjon! Jeg er derfor skikkelig giret og gleder meg masse til jobbintervju i morgen, og håper virkelig det går min vei! krysser fingrene for det! 

Nå skal jeg kle på meg, og fikse meg til bachelorlunsj!

Vi snakkes senere!

En fantastisk morgen!!

Om ikke starten på denne dagen er definisjonen på bra, så vet ikke jeg. Det hele startet med at jeg leste gjennom veilederen sine kommentarer på bacheloren. Det var visst kjempe bra, småpirk her og der, men det fikser vi lett i dag! Deretter hadde jeg litt ekstra energi før frokost, så tok like gjerne noen treningsøvelser for mage og rygg. Det føltes skikkelig bra, starte dagen med å starte musklene, skal prøve å holde det gående. Selv om jeg tror det holder i dag og i morgen før jeg glemmer det igjen. Også skjedde det noe spennende! Mens jeg stod og ventet på bussen, ringte telefonen min. Det var et nummer jeg ikke kjente, og tenkte egentlig at det sikkert var en fra “Microsoft support”, ettersom jeg har fått en del telefoner derfra i det siste. Jeg tok den, men grunnet Bluetooth øreproppene mine, klikka hele telefonen, og etter 15 sekunder inn i samtalen satt jeg på høyttaler for det nyttet ikke å få det på telefonen. Da jeg endelig hørte personen i andre enden sa hun «hørte du hadde søkt sommerjobb, og jeg har en ledig plass». Altså. What?! Ettersom de ikke hadde ledige plasser på hjerteavdelingen hadde hun sendt søknaden min videre til lunge. Så nå er jeg innkalt til intervju på fredag!! Jeg er skikkelig gira, har lyst til å gråte. Det er jo absolutt ikke sikkert jeg får jobben, men bare det å bli innkalt til intervju på en jobb jg ikke har søkt på en gang, tyder på at jeg er en god kandidat. Håper bare det er greit at jeg har den treukers ferien i juli, får liksom ikke gjort så mye med det nå… Ser frem til denne uka nå, først levere bachelor, så intervju også konsert… dette var skikkelig spennende! Livet smiler!

Skriver hele dagen

Hei sann og hopp sann!

Nå har jeg endelig fått litt tid til å sette meg ned å skrive på bloggen. Jeg skriver på bachelor hele dagen for tiden, i hvert fall de siste dagene, så bloggingen må dessverre lide litt under det. Å be om en halvtime til times pause for å blogge midt i alt bachelor stresset, er nok ikke så veldig populært, kan jeg tenke meg. Hadde jeg vært toppblogger, og dette var hovedjobben min, så hadde jeg kanskje fått lov. Kanskje… Men det er det ikke (enda), så da må jeg bruke de ledige minuttene etter bachelor og før leggetid for å gjøre dette. Jeg tror det er en god indikator på hvor godt jeg liker og skrive, spesielt til dere, at når jeg er sliten etter en lang dag med allerede mye skriving, så bruker jeg fritiden min på dette.

Tanken her var “åh jeg vil ha et sånt kult skyggebilde”, hadde ikke trodd det kom til å se ut som en lang kjegle haha. Klarer ikke helt sette fingeren på hva det ser ut som, men skikkelig kult og Instagramvennlig var det ikke i hvert fall!

I hvert fall, bachelor ruller og går, og vi er ferdige om TO dager. Altså, hva i all verden skjedde med all denne tiden? Jeg husker fortsatt første skoledag, da vi måtte ha med politiattest og skrive oss opp på lister. Når jeg tenker meg om, tror jeg at jeg følte meg eldre den gangen, enn jeg gjør nå. Har faktisk følt meg som en skikkelig drittunge i det siste, og skjønner ikke hva det kommer av. Føler jeg passer bedre inn på ungdomsskolen, enn jeg gjør blant mennesker på min alder (22). Men det roer seg sikkert etterhvert. Kanskje hjernen min bare er så overarbeidet at den skaper alternative personligheter for å komme seg gjennom denne stressende tiden. Eller så er jeg bare en shit-kid og må leve med det. Skal gå fint i så fall, det også. 

Vi leverte et ganske ferdig utkast av bacheloren, til veilederen vår, i dag. Det er så sinnsykt digg å ligge litt foran skjema. Slippe å sitte til langt på natt i morgen for å bli ferdige. Eller, vet ikke om det er foran skjema eller om det bare er der det er forventet at vi skal være. Det er i hvert fall veldig bra for en som jobber best under press, og som pleier å utsette alt til siste liten(og derfor sitter til langt på natt dagen før). Så nå er jeg spent på hva som skjer videre, hvor jeg ender opp med å jobbe, og ikke minst hvilken karakter vi ender opp med på vår siste innlevering av bachelor i denne perioden. Tørr ikke å si for alltid, aner jo ikke hva som skjer senere i livet…

Takk for meg i kveld, nå skal jeg se en film, eller noe, så skal jeg sove og lade opp til en laaang dag i morgen. 

Vi snakkes!

 

Ikke helt forberedt på det

Jeg satt meg helt ytterste på den kalde metallbenken. Det var helt tydelig at jeg, slik som mange andre, ikke hadde vært hjemom siden solen stod som høyest på himmelen. Shortsen var kort, toppen var tynn og været var kaldt. Eller, kaldt var det ikke, men betraktelig kaldere enn da jeg kledde på meg i morges. Toget kom på terrongen, jeg gikk på. Folk satte seg her og der, men ingen ved siden av hverandre. Som den gode nordmann jeg er, satte jeg meg på en trerader helt alene. Har jo lært at det ikke er sosialt akseptert å sitte ved siden av noen andre, hvis det er ledig andre steder, uansett hvor mye jeg hater det.

Vi jobbet seriøst så lenge med bachelor i dag, helt til klokken åtte satt vi. Det er verdt det da, er bare dager til vi skal levere. Pluss at vi bestilte pizza, så det fungerte som en god motivasjon! Det var også veldig gøy å få gode tilbakemeldinger i dag tidlig! Vi fikk beskjed om at diskusjonen var kjempe bra, og det var den vi var mest stresset med. Så da slipper jeg litt mer av, og tenker at dette kommer til å gå bra til slutt. Livet kommer kun til å bestå av bachelor de neste par dagene, slik som i dag, men om vi får en bra karakter er det verdt det!

Håper dere har hatt en kjempe fin dag, solfylt eller regntung, eller en blanding som vi har hatt i dag!

Så snakkes vi i morgen!

Disse ønsker jeg meg

Reklame | Anonnselenker Nelly

Om det er en ting jeg har vært klar på siden jeg kom hjem fra Afrika, så er det at jeg trenger nye bikinier. God som jeg er til å planlegge, dro jeg ut for å shoppe bikini uka før jeg skulle dra, altså romjula. Ikke helt sesongen for bikini og badetøy, og jeg måtte egentlig bare nøye meg med det jeg fant. På New Yorker fant jeg to topper, de kostet 30 kr/stk, og var i str L og XL. Ettersom jeg faktisk ikke hadde noe valg, dro jeg de med meg. Å bruke 30 kr på noe som ikke de passet var ikke krise, da hadde krisen heller vært at jeg ikke hadde hatt noe å bade i, i Tanzania hvor luftfuktigheten fikk det til å føles som 40 grader. Ingen av toppene passet egentlig veldig bra, og ikke var de så fine heller. I tillegg ble jeg ekstremt lei av dem etter å ha brukt dem flere ganger i uken i 3 måneder. Så nå er jeg i full gang med bikini jakt. Jeg blir stadig overrasket over hvor vanskelig det er å finne klær jeg vil ha, og ikke minst hvor dyrt det er. Om jeg vil at neste lønning skal vare litt lenger enn én uke, må jeg nok begrense meg til to bikinier/badedrakter. 

I hvert fall, selv om jeg er litt skeptisk til å handle på nettet med tanke på størrelser og sånt, så har jeg tittet etter inspirasjon på nelly. Har kommet over noen som er ganske fine, så tenkte å dele de med dere. En ting som jeg synes var veldig praktisk varr at hvis man trykker inn på en topp eller bunn, så kommer det opp forslag på den andre delen under. Hvis det ga noe mening..? Uansett, så er det kjempe fint, så slipper man å lete opp og ned hele siden for å finne bunnen til den kjempe fine toppen.

1. her 2. her 3. her 4. her (Denne syntes jeg også var veldig kul i rød) 5. her 6. her 7. her

Jeg har skikkelig lyst på en badedrakt, det har jeg ikke eid siden barneskolen! Er bare litt upraktisk når det kommer til brunfargen da, og tror ikke jeg kommer til å bade så mye uten å sole meg, så vet ikke helt når jeg skulle brukt den i så fall. Får se hva det blir til, hadde vært skikkelig kult i hvert fall. Så begynner det å haste litt med å få tak i noe og, er nå det er badesesong. Plutselig er sommeren over, og da hjelper det ikke mye med ny bikini.

Har så mye energi

Fy søren for en digg følelse jeg har i kroppen akkurat nå! Klokken halv ti dro jeg hjemmefra, halv elleve var jeg i Oslo, og siden da har vi jobbet med bachelor. Vanligvis når vi er ferdige med bacheloren, er jeg helt tom for energi og klar til å kaste meg i senga når jeg kommer hjem. Nå, derimot, har jeg så sinnsykt mye energi. Problemet er jo bare at jeg ikke vet hva jeg skal bruke den på…

Når jeg er sånn her, trenger jeg egentlig å være rundt personer som matcher energinivået mitt. Men er vanskelig å vite hvordan folk har det før man møter dem, så jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Vil ikke risikere å måtte sitte i en sofa resten av kvelden, og tanken på å dra hjem og se på Netflix er kanskje det minst fristende jeg kan komme på akkurat nå.

Fra Stine tenkte jeg at nå skal jeg være flink, jeg skal gå i stedet for å ta buss. Så jeg satt på mapsen, som jeg alltid gjør, og begynte å gå. Plutselig stod jeg på en stor plass, og stemmen fra mobilen ba meg gå både høyre og venstre. Jeg gikk til venstre, men der satt en gjeng med gutter som stirret veldig. Så før jeg forsøkte å gå forbi dem, tenkte jeg å prøve å gå høyre først. Etter mye om og men, kom jeg rundt et hjørne, og der var søren meg Oslo S. Så kom jeg meg frem til slutt, og hjem til slutt også!

Så får vi se hva kvelden bringer!

Bare stirre i veggen

I stad fikk jeg mail om å svare på en spørreundersøkelse. Siden jeg hadde satt meg ned for å jobbe med bacheloren, tenkte jeg at en spørreundersøkelse nok var god bruk av tiden min. Alt for å slippe unna det jeg egentlig må gjøre. Derfor gikk jeg inn på nettsiden, og skulle begynne å svare. Spørsmål nr. 2, sikkert regnet som det letteste spørsmålet etter “er du mann eller dame”, satt meg ut litt. “hvor gammel er du?”. Først skrev jeg inn 21, men så ble jeg litt usikker. Shit, jeg hadde jo bursdag akkurat, som betyr at jeg er blitt eldre… Er jeg 22? Utifra hvor lang tid det tok meg før jeg slo meg til ro med at 22 var riktig alder, er jeg redd for å ende opp men en tidlig demens diagnose. Det skal da ikke være så forbanna vanskelig å huske alderen sin? Samtidig gikk det jo opp for meg at jeg er blitt 22, altså begynner å nærme meg 25, begynner å nærme meg voksenlivet. Gud så skummelt det var å tenke på. Forhåpentligvis er det ikke forventet at jeg skal få meg mann og barn helt enda, for da blir i så fall de folkene skuffet.

I hvert fall, etter å ha brukt altfor lang tid på spørsmål om Europa og politikk, som jeg egentlig ikke kan noen ting av, fikk jeg endelig satt meg ned med bacheloren. Ble ganske fornøyd med resultatet av dagens jobbing også. I morgen skal jeg møte Stine, så skal vi se litt på det sammen. Håper bare ikke det som så bra ut i dag, ikke gir noen mening i morgen… 

Nå er det snart middag, så skal jeg kose meg med god mat og familie resten av kvelden. Ønsker dere en herlig lørdagskveld!

Vi snakkes!

Null sminke og jobbsøknad

Jeg våknet med en skikkelig motivasjon. Det var en herlig følelse, nå skulle jeg endelig få gjort det, det som jeg har tenkt på og utsatt i så mange måneder. Det har vært nødvendig å få gjort et år, kanskje lenger, men aldri har jeg tatt meg tid til å gjøre det. Jeg ryddet litt rundt sengen, det var viktig med god plass å kunne bevege seg på. Musikken stod på høyt, og jeg hadde fått beskjed av pappa om at jeg ikke måtte gjøre dette alene. Han skulle hjelpe meg, og det fikk han. Så nå kan jeg stolt si, at etter all denne tiden, har jeg endelig fått snudd madrassen min. Fy søren så digg det var å få det gjort. Jeg føler jeg puster lettere inne på rommet nå som jeg vet at det er gjort. Nytt sengetrekk la jeg også på, og nå gleder jeg meg skikkelig til å legge meg i kveld. Jeg er faktisk veldig spent haha. Mens jeg holdt på, tok jeg like gjerne og støvsugde litt rundt der det trengtes mest, noe som også hjelper til å puste litt bedre. Jeg ryddet bort klær som har ligget på rotestolen i en evighet, og alt dette før frokost! Så en skikkelig fornøyd jente med god samvittighet som sitter ute på verandaen og nyter varmen nå.

Og seriøst noe av det beste med sommeren og litt brunfarge i annsiktet er; null sminke! Elsker å gå uten sminke, men samtidig føle seg vel.

Jeg har tatt med meg PCen ut, tenker å skrive litt på bacheloren her. Noe av det beste jeg vet med varme dager som det her, er å ligge ute og lese bok, eller jobbe med skole. Jeg husker tidligere år da jeg har lest til eksamen, har jeg ofte sittet ute og øvd. Jeg får en ekstra ro når jeg kan sitte i skyggen, høre på fuglene synge og føle at jeg gjør noe positivt samtidig som jeg gjør noe absolutt nødvendig. Slippe å sitte inne med dårlig samvittighet og tenke at jeg burde være ute.

I løpet av den tiden jeg har sittet her, har jeg skrevet ferdig CV og jobbsøknad, og sendt til sjefen på avdelingen jeg ønsker å få jobb. Jeg er kjempe spent på tilbakemelding derfra. Håper jeg hører noe snart, og at det kommer et positivt svar. Jeg har hatt 3 jobber, men har aldri søkt på en jobb uten å vite at jeg får den. Jeg har fått alle mine tidligere jobber gjennom kontakter, faktisk samme kontakt hver gang, og allerede før jeg dro på intervju, visst jeg at jobben var min. Denne gangen er det annerledes. Jeg har sendt en søknad, men har ikke anelse om hvordan det kommer til å gå. Jeg har en veldig god følelse, og tror selv at jeg er en god kandidat for jobben, men allikevel kan jeg ikke være helt sikker. Fingrene holdes krysset helt til jeg får en tilbakemelding, men jeg vet at hvis jeg får denne jobben, blir jeg utrolig glad. 

Et fortjent avbrekk

Vi gikk inn på kinoen, den var tom. I baren stod tre ansatte, de rettet seg litt opp i ryggen da vi kom inn. Jeg tror aldri jeg har vært på en kino som var så tom før, i så fall har det vært for å kjøpe billetter til kveldens sending. Du vet, i gamledager, da vi ikke kunne bestille over nett, men måtte fysisk inn på kinoen for å bestille. Vi gikk bort til baren, Ingri Malene bestilte et glass vin, han så på meg «bare et glass?». Ettersom jeg ikke aner noen ting om hvilken vin jeg liker med mindre jeg ser flaska, så tenkte jeg at det hun bestilte sikkert var like bra som noe jeg hadde kommet på. «2 glass takk». Vi satt oss ned, tok en skål for at bacheloren skal leveres om 5 dager, så ventet vi på de andre.

Det var litt spesielt å dra på kino på en solfylt dag, og så tidlig i tillegg. Filmen gikk 17:15, så det var kun oss og et par andre, i en stor sal. Det ble utrolig hyggelig, og filmen var faktisk ganske morsom. Vi så dead pool 2, og selv om jeg har hørt at den har fått god kritikk, visste jeg ikke helt hva jeg kunne forvente da jeg ikke har sett eneren. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd, og tenker at neste film jeg ser må jo være eneren. Det ødela heller ikke med et glass vin og seter man kunne lene seg bakover i. I tillegg var det veldig deilig, og helt nødvendig, med et lite avbrekk bra bachelorjobbingen. Det gikk forresten veldig bra i dag. Vi jobbet ganske så effektivt, og kom oss igjennom enda et par deler. Tok en litt lengre pause mot slutten og spiste en pizza hver, dette var klokken 15, jeg er fortsatt mett. Selv om vi sa oss fornøyd rundt 16, tenker jeg å jobbe litt på egenhånd i morgen også, føler vi må utnytte all den tiden vi har, nå frem mot innlevering.

Akkurat nå sitter jeg på et tog på Oslo S. Det er signalfeil og whatnot, så her hat jeg vært stuck i snart en halvtime. Dumme meg gikk av lokaltoget for jeg tenkte jeg uansett kom fortere frem med et direkte tog. Så feil kunne jeg ta. Tror jeg snart hadde vært hjemme i huset mitt, om jeg hadde blitt på lokaltoget. Uansett sitter jeg heller en halvtime på et tog som kjører, enn 20 minutter på et tog som står stille. Togene på linjene ved siden av kjører forbi, og her sitter jeg. Toget jeg sitter på nå skal i tillegg dele seg ett eller annet sted etter vi kjører ut av Oslo s, så jeg krysser alt jeg har for at jeg sitter på riktig del av toget og at jeg kommer meg hjem snart. Godt jeg ikke skal rekke noe i kveld…