Jobbe i Australia


Nå har jeg endelig kommet til Cairns i Australia som er siste stoppested for en stund. Etter to måneder reising så kjennes det veldig godt å ha landet litt. Det er ikke like mye stress for å rekke å se alt før man reiser videre om noen dager. Jeg kan faktisk ta en dag inne og slappe av litt når det trengs.. har savnet det.

Ettersom dette er siste stopp, så betyr det også at jeg må finne en jobb her snart. Jeg sendte et par søknader på nettet i går, men tenker at det beste nok er å gå rundt personlig og levere CVen min. På den måten stikker man seg litt ut i mengden.

For å oppfylle kravene for et andre år her i Australia, så må jeg jobbe innenfor tourism og hospitality. Aller helst vil jeg jobbe på hotell, så er det jeg skal prøve å fikse meg først. Om det ikke gir noen resultater, så går jeg videre til restauranter o.l

Uansett en spennende tid fremover, og jeg gleder meg til å begynne å jobbe litt igjen. Spesielt å få litt penger inn på konto igjen, har ikke levd så økonomisk som jeg hadde planlagt.

Dag 2 på båten

Dag 2 på båten var enda mer fantastisk enn dag 1. Vi ble vekket kl 6:30 til det vi trodde kom til å være en nydelig soloppgang, men så viste det seg at solen så og si allerede hadde stått opp. Haha jaja, så fikk vi heller nyte frokosten til den fortsatt nydelige utsikten.

Det føltes surrealistisk å våkne opp på en båt på den måten. Gå ut på dekk, bare se vann og øyer rundt oss. Virkelig magisk.

Allerede kl 8 skulle vi i vannet. Vi måtte ha på «stinger suits» ettersom det fortsatt er sesong for brennmaneter of stingray en liten uke til. Vi fikk utdelt snorkler og kom oss raskt ut i vannet. Det var nok litt i kaldeste laget, spesielt så tidlig på morgenen, men jeg tror jeg hadde en god halvtime der ute mens jeg tittet på koraller, fisker, og det som var. Angrer på at jeg ikke skaffet meg noe vanntett til mobilen så jeg kunne ta bilder. Må huske å gjøre det før jeg skal snorke på Great Barrier Reef. Her er et litt dårlig bilde av en skildpadde i hvert fall. De var SVÆRE! 

Etter snorkling dro vi inn til land på en øy som har utkikkspunkt mot whitehaven beach. Jeg har med hånden på hjertet aldri sett noe så fint før. Det var så nydelig at hjernen min ikke helt klarte å forstå hva den så på. Man klarte ikke å nyte det så godt som man følte man burde.

Fun fact; de leide hele det området i 3 måneder for å spille inn «Pirates of the Caribbean». Det var ikke vanskelig å se for seg Johnny Depp vandre rundt der som en full sjørøver.

Etter utsikten fikk vi et par timer på stranden, en strand med så ren og hvit sand at du får massive bøter for å ta den med hjem. Om de finner deg på flyplassen med litt sand i en flakse, kan du måtte betale minst 10 000 australske dollar (ca 70 000kr).

Etter stranden var det tilbake til båten for middag, drikke og socializing. Igjen hadde vi nydelig solnedgang og fantastisk mat. Alle var nok ganske trøtte og slitne etter en lang dag, så de fleste (inkludert meg) var i seng godt før 23. Men selv om det ble tidlige kvelder, har det vært en fantastisk opplevelse med veldig bra folk!